Πείτε STOP στον καταβολισμό με 4 απλά βήματα!

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”20″ margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”2_3″ layout=”2_3″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_title margin_top=”” margin_bottom=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” size=”1″ content_align=”left” style_type=”default” sep_color=””]

Πείτε STOP στον καταβολισμό με 4 απλά βήματα!

[/fusion_title][fusion_text] Τι είναι ο καταβολισμός και τι ο αναβολισμός  που τόσο συχνά ακούμε σε συζητήσεις γυμναστηρίων; Γιατί όλοι τρέμουν το καταβολισμό; Μέχρι τώρα τα ερωτήματα ήταν πιο απλά, όπως το «πώς να χάσω λίπος» ή το «πόση πρωτεΐνη χρειάζομαι». Όταν όμως έχουμε περισσότερες απαιτήσεις από το σώμα μας και θέλουμε να φτάσουμε σε υψηλότερο επίπεδο, πρέπει να εμβαθύνουμε και τις γνώσεις μας. Πρώτα από όλα πρέπει να ξέρουμε ότι ο καταβολισμός δεν γίνεται να σταματήσει τελέιως, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται σε σχέση με τον τίτλο του άρθρου, καθώς είναι μια απαραίτητη λειτουργία για τον οργανισμό μας. Στο παρακάτω άρθρο όμως θα μάθουμε, πώς να περιορίσουμε τον καταβολισμό στα επιθυμητά για εμάς επίπεδα και γιατί είναι τόσο κακός στην πιο ακραία του μορφή, για κάποιον που προσπαθεί να χτίσει μυϊκή μάζα. Ας δούμε όμως πρώτα από όλα τι σημαίνει καταβολισμός με τον επιστημονικό του όρο.

Ο καταβολισμός είναι η διαδικασία του μεταβολισμού κατά την οποία γίνεται η διάσπαση των μεγάλων μορίων σε μικρότερα μόρια.

Ο καταβολισμός είναι απαραίτητος για τον οργανισμό, διότι παράγονται οι «πρώτες ύλες» για την σύνθεση των απαιτούμενων μεγαλομορίων (αναβολισμός), ενώ είναι διαδικασία η οποία παράγει ελεύθερη ενέργεια, μέρος της οποίας γίνεται ΑΤΡ. Ως εδώ ο καταβολισμός δεν είναι τίποτα άλλο από μια φυσιολογική και απαραίτητη για τον οργανισμό λειτουργία. Γιατί είναι όμως ο φόβος και ο τρόμος όσων προσπαθούν να αυξήσουν την μυϊκή τους μάζα; Όταν το σώμα δεν τροφοδοτείται με τα απαραίτητα καύσιμα για να φέρει σε πέρας τις καθημερινές μας δραστηριότητες, αντλεί ενέργεια από το σωματικό λίπος και από τους μυς. Το τελευταίο είναι που προσπαθούν να αποφύγουν όσοι βρίσκονται σε διαδικασία μυϊκής υπερτροφίας και όχι τον καταβολισμό με την επιστημονική του έννοια. Ο καταβολισμός με απλά λόγια , στην ακραία του μορφή , είναι η διάσπαση του μυϊκού ιστού για την παραγωγή ενέργειας. Αυτό είναι κάτι που θέλετε να αποφευχθεί με κάθε τρόπο αν θέλετε να χτίσετε δυνατό και μεγάλο μυϊκό σύστημα!

Διαφορές καταβολισμού και αναβολισμού

Ο μεταβολισμός διακρίνεται σε δύο σκέλη, τον καταβολισμό και τον αναβολισμό. Ο καταβολισμός περιλαμβάνει τις αντιδράσεις διάσπασης πολύπλοκων ουσιών σε απλούστερες, με παράλληλη συνήθως απόδοση ενέργειας. Ο αναβολισμός περιλαμβάνει τις αντιδράσεις σύνθεσης πολύπλοκων χημικών ουσιών. Για την πραγματοποίηση των αντιδράσεων σύνθεσης καταναλώνεται συνήθως ενέργεια. Οι καταβολικές δηλαδή αντιδράσεις αποδίδουν ενέργεια (εξώθερμες), ενώ οι αναβολικές απορροφούν ενέργεια (ενδόθερμες). Ωστόσο, αντίθετα από τον καταβολισμό κατά τον οποίο παράγεται ενέργεια, ο αναβολισμός χρειάζεται ενέργεια για να γίνει, την οποία την βρίσκει από την απελευθερωμένη ενέργεια που δημιουργήθηκε κατά τον καταβολισμό. Το αντίθετο του καταβολισμού είναι ο αναβολισμός, η κατάσταση δηλαδή στην οποία το σώμα μας είναι σε κατάσταση μυϊκής αναδόμησης και ανάπτυξης. Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι να κρατάμε κατά την διάρκεια της ημέρας το σώμα μας σε αναβολισμό. Το σώμα μας κατά προτεραιότητα χρησιμοποιεί το γλυκογόνο για τις ενεργειακές του ανάγκες. Όταν το γλυκογόνο εξαντληθεί το σώμα μας πηγαίνει στην επόμενη πηγή ενέργειας στο σωματικό μας λίπος και στην συνέχεια στρέφεται στους μυς κάτι που πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία!

Τα στάδια του καταβολισμού:

Όταν η χρήση ενέργειας υπερβαίνει τη διαθεσιμότητα ενέργειας από τη διατροφή, το σώμα χρησιμοποιεί την αποθηκευμένη ενέργειά του για να καλύψει τις ανάγκες του.

 • Το πρώτο βήμα στον ενεργειακό καταβολισμό είναι η διάσπαση του γλυκογόνου ή των τριγλυκεριδίων σε απλούστερες ενώσεις. Αυτό συμβαίνει στους σκελετικούς μυς, στο ήπαρ και στα λιποκύτταρα.
 • Το δεύτερο στάδιο του καταβολισμού των υδατανθράκων είναι η γλυκόλυση(https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B7), ενώ αυτού των τριγλυκεριδίων είναι η β οξείδωση των λιπαρών οξέων.
 • Το τελικό, κοινό, στάδιο είναι ο κύκλος του κιτρικού οξέος και η οξειδωτική φωσφορυλίωση.

 

Πως θα αποφύγω αυτή τη κατάσταση;

Η διαδικασία για να χτίσουμε μυϊκό ιστό είναι έτσι και αλλιώς μια αρκετά δύσκολη υπόθεση και απαιτεί ένα σωστά μελετημένο πρόγραμμα εβδομαδιαίας διατροφής και προπόνησης με στόχο την (+προγραμμα στην πανω γραμμη) μυϊκή υπερτροφία έτσι ώστε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Η υπερβολική προπόνηση με βάρη δεν αφήνει κανένα  περιθώριο στο σώμα σας για ανάκαμψη. Αυτό μπορεί να επηρεάσει μια συγκεκριμένη μυϊκή ομάδα ή και ολόκληρο το σώμα σας. Μερικές περιπτώσεις υπερπροπόνησης μπορεί επίσης να είναι πιο σοβαρές, καθώς μπορεί να προκαλέσουν ένα αρνητικό ισοζύγιο αζώτου (καταβολική κατάσταση) στο σύστημά σας, καταστρέφοντας την ευκαιρία να δημιουργηθεί κάποια νέα μυϊκή ανάπτυξη. Ο καταβολισμός είναι η διάσπαση του μυϊκού ιστού και δυστυχώς ο χειρότερος εχθρός για όποιον ακολουθεί ένα πρόγραμμα για μυϊκή υπερτροφία. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το σώμα σας από μια καταβολική κατάσταση σε συνεχή αναβολική κατάσταση!

 1. Αποφύγετε να μείνετε νηστικοί για περισσότερες από 3 ώρες.

Για ένα επιτυχημένο πρόγραμμα μυϊκής υπερτροφίας, θα πρέπει να τρώτε συχνά, περίπου κάθε 3 ώρες, δηλαδή 5-6 γεύματα προσεγμένα και στην ποιότητα και στην ποσότητα.  Με ένα ισορροπημένο εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής, θα έχετε αρκετή ενέργεια καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, διατηρώντας το σώμα σας σε αναβολική κατάσταση, αποτρέποντας τον καταβολισμό.

 1. Αποφύγετε την υπερπροπόνηση.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί η υπερβολική προπόνηση είναι να περιορίσουμε την προπόνηση μας σε 45 λεπτά καθαρής δυναμικής προπόνησης συν 15 λεπτά προθέρμανση-διατάσεις. Όταν ασκείστε με μεγάλη ένταση για πάνω από 60 λεπτά, στρεσάρετε έντονα το σώμα σας με αποτέλεσμα να εκκρίνεται από τα επινεφρίδια η ορμόνη κορτιζόλη, ορμόνη που προκαλεί διάσπαση του μυϊκού ιστού για παραγωγή ενέργειας. Αυτό σίγουρα δεν το θέλετε με ΤΙΠΟΤΑ!!!

 1. Ένα Pre Workout (προπροπονητικό) γεύμα κρίνεται σημαντικότατο

Πριν από την προπόνηση (30 λεπτά) πρέπει να δώσουμε στο σώμα μας θρεπτικά συστατικά που θα το θωρακίσουν και θα αποτρέψουν το καταβολισμό κατά την διάρκεια της προπόνησης μας.

 1. Κάνετε ένα Post Workout (μεταπροπονητικό) γεύμα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ!

Αν το Pre Workout γεύμα θεωρείται σημαντικότατο, το Post Workout θεωρείται αναντικατάστατο και κρίσιμης σημασίας για να έχουμε τα μέγιστα οφέλη βάζοντας φρένο στον καταβολισμό και εκτινάσσοντας στα ύψη τον αναβολισμό! Αυτό το γεύμα θα πρέπει να γίνει επειγόντως μετά το τέλος της προπόνησης μας, αμέσως δηλαδή με το που θα πάμε στα αποδυτήρια πριν κάνουμε μπάνιο! Αυτό απαιτείται να γίνει άμεσα έτσι ώστε το σώμα να αναπληρώσει γρήγορα της αποθήκες ενέργειας, σταματώντας τον μυϊκό καταβολισμό για παράγωγη ενέργειας. Συνιστώνται γεύματα πλούσια σε πρωτεΐνες. Επιπλέον TIPS για καλύτερα αποτελέσματα: Πιο κάτω είναι μερικές βασικές αλλαγές που μπορούν να γίνουν στην καθημερινή σας ρουτίνα:

 • Αυξήστε την ποσότητα του ύπνου ώστε να αξιοποιήσετε περισσότερο τις φυσικές σας ορμόνες.
 • Αυξήστε την μετα-προπονητική πρόσληψη υδατανθράκων (αναπλήρωση επιπέδων γλυκογόνου), αυξήστε την πρόσληψη πρωτεΐνης, πάρτε αντιοξειδωτικά και ένα νόμιμο συμπλήρωμα αναβολικού ενεργοποιητή.
 • Η περιστασιακή θεραπεία μασάζ θα βοηθήσει στην ανακούφιση από τη μυϊκή ένταση.
 • Δουλέψτε την κάθε μυϊκή ομάδα μόνο μια φορά την εβδομάδα και το πολύ δύο μυϊκές ομάδες σε κάθε προπόνηση.
 • Αφιερώστε μια ολόκληρη εβδομάδα για ξεκούραση μακριά από το γυμναστήριο, κάθε 8-12 εβδομάδες.

Η υπερβολική προπόνηση με βάρη μπορεί να οδηγήσει σε μήνες χαμένου χρόνου και προσπαθειών λόγω της καταβολικής επίδρασης της – και αυτό είναι σίγουρα ο μεγαλύτερος εφιάλτης για κάθε ασκούμενο που θέλει να επιτύχει μυϊκή υπερτροφία. Επιτρέψτε στο σώμα σας τον απαραίτητο χρόνο ανάκαμψης για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την κάθε σας προπόνηση και πείτε STOP στον καταβολισμό! [/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_3″ layout=”1_3″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_title margin_top=”” margin_bottom=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” size=”2″ content_align=”left” style_type=”default” sep_color=””] Σεμινάρια [/fusion_title][fusion_events cat_slug=”sticky-el” number_posts=”4″ columns=”1″ picture_size=”auto” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”bloq-widget-seminar-photos” id=”” /][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_title margin_top=”” margin_bottom=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” size=”2″ content_align=”left” style_type=”default” sep_color=””] Πρόσφατα Άρθρα [/fusion_title][fusion_recent_posts layout=”default” hover_type=”liftup” columns=”4″ number_posts=”4″ offset=”0″ pull_by=”category” cat_slug=”blog” exclude_cats=”” tag_slug=”” exclude_tags=”” thumbnail=”yes” title=”yes” meta=”no” meta_author=”no” meta_categories=”no” meta_date=”yes” meta_comments=”yes” meta_tags=”no” excerpt=”no” excerpt_length=”35″ strip_html=”yes” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” /][fusion_title margin_top=”” margin_bottom=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” size=”2″ content_align=”left” style_type=”default” sep_color=””] Προσφορές από το ηλεκτρονικό κατάστημά μας [/fusion_title][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_4″ layout=”1_4″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_title margin_top=”” margin_bottom=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” size=”3″ content_align=”left” style_type=”default” sep_color=””] Διάδρομος CT87 [/fusion_title][fusion_imageframe image_id=”323″ style_type=”none” stylecolor=”” hover_type=”liftup” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”center” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” alt=”” link=”https://www.base-eshop.com/imi-epaggelmatiki-chrisi/108268-ct87-5203194448497.html” linktarget=”_blank” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]https://www.basetraining.org/wp-content/uploads/2018/06/ct87-e1530463677864-300×262.jpg[/fusion_imageframe][fusion_separator style_type=”none” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”” bottom_margin=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][fusion_button link=”https://www.base-eshop.com/imi-epaggelmatiki-chrisi/108268-ct87-5203194448497.html” title=”” target=”_blank” link_attributes=”” alignment=”” modal=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” color=”default” button_gradient_top_color=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”” bevel_color=”” border_width=”” size=”” stretch=”yes” shape=”” icon=”fa-shopping-basket” icon_position=”left” icon_divider=”yes” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]Περισσοτερα[/fusion_button][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_4″ layout=”1_4″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_title margin_top=”” margin_bottom=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” size=”3″ content_align=”left” style_type=”default” sep_color=””] Vivosmart HR Black [/fusion_title][fusion_imageframe image_id=”324″ style_type=”none” stylecolor=”” hover_type=”liftup” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”center” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” alt=”” link=”https://www.base-eshop.com/garmin/108394-vivosmart-hr-black-extra-large.html” linktarget=”_blank” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]https://www.basetraining.org/wp-content/uploads/2018/06/vivosmart-hr-black-extra-large-e1530463848682-300×259.jpg[/fusion_imageframe][fusion_separator style_type=”none” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”” bottom_margin=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][fusion_button link=”https://www.base-eshop.com/garmin/108394-vivosmart-hr-black-extra-large.html” title=”” target=”_blank” link_attributes=”” alignment=”” modal=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” color=”default” button_gradient_top_color=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”” bevel_color=”” border_width=”” size=”” stretch=”yes” shape=”” icon=”fa-shopping-basket” icon_position=”left” icon_divider=”yes” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]Περισσοτερα[/fusion_button][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_4″ layout=”1_4″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_title margin_top=”” margin_bottom=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” size=”3″ content_align=”left” style_type=”default” sep_color=””]Syntha 6 EDGE[/fusion_title][fusion_imageframe image_id=”325″ style_type=”none” stylecolor=”” hover_type=”liftup” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”center” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” alt=”” link=”https://www.base-eshop.com/proteines/108964-syntha-6-edge-1820g-bsn.html” linktarget=”_blank” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]https://www.basetraining.org/wp-content/uploads/2018/06/syntha-6-edge-1820g-bsn-e1530464051396-300×286.jpg[/fusion_imageframe][fusion_separator style_type=”none” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”” bottom_margin=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][fusion_button link=”https://www.base-eshop.com/proteines/108964-syntha-6-edge-1820g-bsn.html” title=”” target=”_blank” link_attributes=”” alignment=”” modal=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” color=”default” button_gradient_top_color=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”” bevel_color=”” border_width=”” size=”” stretch=”yes” shape=”” icon=”fa-shopping-basket” icon_position=”left” icon_divider=”yes” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]Περισσοτερα[/fusion_button][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_4″ layout=”1_4″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_title margin_top=”” margin_bottom=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” size=”3″ content_align=”left” style_type=”default” sep_color=””]Goji Berry NLS[/fusion_title][fusion_imageframe image_id=”327″ style_type=”none” stylecolor=”” hover_type=”liftup” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”center” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” alt=”” link=”https://www.base-eshop.com/uper-trofima/109599-goji-berry-100g-nls.html” linktarget=”_blank” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]https://www.basetraining.org/wp-content/uploads/2018/06/goji-berry-100g-nls-e1530464302407-300×185.jpg[/fusion_imageframe][fusion_separator style_type=”none” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”” bottom_margin=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][fusion_button link=”https://www.base-eshop.com/uper-trofima/109599-goji-berry-100g-nls.html” title=”” target=”_blank” link_attributes=”” alignment=”” modal=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” color=”default” button_gradient_top_color=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”” bevel_color=”” border_width=”” size=”” stretch=”yes” shape=”” icon=”fa-shopping-basket” icon_position=”left” icon_divider=”yes” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]Περισσοτερα[/fusion_button][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!

Πόσο νερό πρέπει να πίνουν οι γυναίκες και οι άντρες μέσα στην ημέρα -Τι δείχνει έρευνα

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes”

Έρευνα-«καμπανάκι» για τα υποκατάστατα της ζάχαρης και τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes”

Οι αισιόδοξοι άνθρωποι ζουν περισσότερο – Η σημασία της διατροφής και της άσκησης

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes”

Ποια είναι η καλύτερη δίαιτα για το 2023 -Οι κορυφαίοι διατροφολόγοι απαντούν

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes”

NEW YEAR’S RESOLUTIONS 2023: 7+1 fitness στόχοι που θα πετύχετε τη φετινή χρονιά!

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes”