Φωτεινή Παπία

Η Φωτεινή μεγάλωσε σε ένα χωριό κοντά στα Μετέωρα, μέσα στην όμορφη φύση έγινε ένα με τα τρεχούμενα νερά. Γι’αυτό και η φύση άρχισε να της μιλά από νωρίς. Παίρνoντας έτσι πολύτιμες γνώσεις τόσο από την παρατήρηση των φυσικών φαινομένων όσο από τον γέροντα παππού της, έμαθε κοντά τους διάφορα πολύτιμα μυστικά για τα θεραπευτικά φυτά , τα βότανα, παραδοσιακές θεραπευτικές τεχνικές και πως μπορεί με αυτά να ανακουφίζει τον πόνο των ανθρώπων. Έτσι στην πρώτη της μεγάλη αγάπη το τρέξιμο ήρθε τώρα και προστέθηκε και μια άλλη, αυτή του θεραπεύειν. Το μυαλό της ανήσυχο «τρέχει» να προλάβει να μάθει… ψυχή ιδιαίτερη, τρυφερή και δυναμική ταυτόχρονα κατάφερε ήδη πολλά στη ζωή της. Τώρα βάλθηκε να ανοίξει τα φτερά της για νέους ορίζοντες, θέλοντας να μεταφέρει και σε άλλους τις ιδιαίτερες γνώσεις της.

Σκοπός της η βοήθεια και η προσφορά, κέρδος η «Υγεία» του ανθρώπου! Η Φωτεινή μας θα τρέχει πάντα μέχρι να φτάσει αλλά και τότε ακόμα δεν θα σταθεί γιατί αυτός που ενδιαφέρεται δεν σταματά ποτέ. Όσον αφορά τα «Τεχνικά Χαρακτηριστικά» της Φωτεινής, ξεκίνησε ως αθλήτρια καλοθοσφαίρισης στον Α.Ο Μετωρών. Η μεταπείδηση στον κλασικό αθλητισμό έγινε σε ηλικία 14 ετών, που στην 8χρονη καριέρα της ως αθλήτρια μετράει αρκετές πανελλήνιες νίκες (ως αθλήτρια ΑΟ Τρικαλών) , αλλά και με διάκριση στους βαλκανικούς αγώνες ως νεάνιδα στα 400μ.

Αργότερα ως ερασιτέχνης ξεικίνησε την ποδηλασία με διακρίσεις σε τοπικά προθλήματα και σε πανελλήνιους αγώνες (ως αθλήτρια του ΑΟ Αίολος, Αθηνών). Επίσης είχε αρκετές συμμετοχές και σε αγώνες τριάθλου. Είναι μέλλος του ορειβατικού συλλόγου ΑΟΣ Αχαρνών και Μετεώρων κάνοντας ορειβασία, αναρίχηση, καταρίχιση. Σπούδασε Δικοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με μεταπτυχικό στις Δημόσιες σχέσεις & Μάρκετινγκ και στη συνέχεια εργάστηκε σε μεγάλους οργανισμούς και εταιρείες (BMW, Opel, Volvo, Reetsma Hellas κα).

Οι σπουδές όμως δεν σταμάτησαν εκεί! Είναι απόφοιτος της Base Training με ειδικότητα Professional Personal Trainer. Είναι πτυχιούχος της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Κινεζικής Παραδοσιακής Ιατρικής,), με υποτροφία από το Tianjin University of China (Η ΠΚΙ έχει αναγνωριστεί από τον ΠΟΥ).
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για ειδικούς πληθυσμούς, νευροχειροπρακτική και διάφορες τεχνικές μάλαξης, βελονισμού και αποκατάστασης. Συνεχίζει να επιμορφώνεται και να εξελίσσεται διαρκώς, συμμετέχοντας σε σεμινάρια και επιστημονικά συνέδρια σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Σήμερα διαμένει στην Αθήνα, οπου εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας και εξωτερική συνεργάτης σε διάφορα κέντρα άθλησης, σαν ειδική πρπονήτρια σε ενήλικες και παιδιά, κουράρει την Εθνική ομάδα πάλης, ειδική θεραπεύτρια με εξιδίκευση σε μυοσκελετικά θέματα και νευρολογικά περιστατικά.
Για 3 έτη πρόσφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες της, στο Εθνικό Πανεπιστημικό Ιντστιτούτο Ψυχικής Υγείας (Παράρτημα του Αιγεινιτίου), κάνοντας θεραπευτική άσκηση, συμμετέχοντας παράλληλα στην έρευνα που είχε η επίδραση της θεραπευτικής άσκησης σε ανθρώπους με ψυχικές δυσκολίες.

Όσο λοιπον γύρω μας θα υπάρχουν άνθρωποι που θα μετατρέπουν το επάγγελμα σε λειτούργημα και σκοπός της ζωής τους είναι ο άνθρωπος τότε μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον!