Τι είναι το Exercise is medicine; Μπορεί όντως η άσκηση να αποτελέσει μέρος της θεραπείας χρόνιων παθήσεων;

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”20″ margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”2_3″ layout=”2_3″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_title margin_top=”” margin_bottom=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” size=”1″ content_align=”left” style_type=”default” sep_color=””]

Τι είναι το Exercise is medicine; Μπορεί όντως η άσκηση να αποτελέσει μέρος της θεραπείας χρόνιων παθήσεων;

[/fusion_title][fusion_text] Τα οφέλη της άσκησης σε υγιείς ασκούμενους είναι δεδομένα και επιστημονικά αποδεδειγμένα. Η άσκηση βελτιώνει τη φυσική μας κατάσταση,  την εικόνα μας, αλλά και τη ψυχολογία μας. Τι γίνεται όμως με τους ανθρώπους που έχουν τραυματισμούς ή πάσχουν από σοβαρές ασθένειες; Μπορεί η άσκηση να αποτελέσει ένα είδος θεραπείας σε τέτοιες περιπτώσεις, λαμβάνοντας υπόψιν τα  οφέλη της τακτικής άσκησης  στον οργανισμό μας; exercise is medicine, οφέλη γυμναστικής Το functional training , είναι ιδανική μέθοδος άσκησης για αποκατάσταση τραυματισμών, η yoga   το ίδιο, οι pilates  αποτελούν πανίσχυρο σύμμαχο στην καταπολέμηση του stress και η προπόνηση με βάρη μπορεί να βοηθήσει δραστικά στην αντιμετώπιση του διαβήτη. Και αυτά είναι μόνο η αρχή! Έχει δημιουργηθεί ένα παγκόσμιο κίνημα που υποστηρίζει με επιστημονικές βάσεις, ότι η άσκηση αποτελεί ένα μέσο θεραπείας παθήσεων και μάλιστα, ενθαρρύνουν τους γιατρούς, όχι μόνο να προτείνουν στους ασθενείς τους να ασκούνται, αλλά να προχωρήσουν και στο επόμενο βήμα, την συνταγογράφηση της άσκησης! exercise is medicine, doctor Το κίνημα αυτό ονομάζεται EXERCISE IS MEDICINE  και αποτελεί το next big thing όχι μόνο στο τομέα του fitness, αλλά και της ιατρικής.

Τι είναι το κίνημα exercise is medicine ;

Το 2007, η αμερικανική ιατρική ένωση (AMA) και το αμερικανικό κολέγιο αθλητικής ιατρικής (ACSM), συμμετείχαν στην πρωτοβουλία (EIM), μια πρωτοβουλία υγείας που ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες και συντονίστηκε από το ACSM. Ο αρχικός σκοπός του Exercise is Medicine, ήταν να εντάξει τα επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη της φυσικής δραστηριότητας, στο υγειονομικό σύστημα των ΗΠΑ. Μέσα σε δύο χρόνια από την έναρξή του, εκπρόσωποι από διεθνείς οργανισμούς δημόσιας υγείας, αλλά και από ιατρικούς και επιστημονικούς φορείς, ζήτησαν από τo ACSM να επεκτείνει την αρχική της δράση, πέραν των Ηνωμένων Πολιτειών, έτσι ώστε να ξεκινήσει μια πολυεθνική συνεργασία και να καταστήσει το ΕΙΜ μια παγκόσμια προσπάθεια , για να ενταχθεί η άσκηση σε όλα τα συστήματα υγείας  ως μέρος της ιατρικής περίθαλψης. To Exercise is Medicine  είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία για την υγεία που διαχειρίζεται το American College of Sports Medicine. Επικεντρώνεται στην ενθάρρυνση των ιατρών πρωτοβάθμιας περίθαλψης και άλλων παροχών υγειονομικής περίθαλψης, να συμπεριλάβουν τη σωματική δραστηριότητα κατά το σχεδιασμό θεραπευτικών προγραμμάτων για τους ασθενείς και την παραπομπή αυτών σε πιστοποιημένα προγράμματα του EIM και σε πιστοποιημένους από το EIM επαγγελματιών της Άσκησης. medicine,American College of Sports Medicine Επί του παρόντος υπάρχουν 7 περιφερειακά κέντρα και 43 εθνικά κέντρα του ΕΙΜ  ανά τον κόσμο.

Τι κάνει το EIM τόσο σημαντικό;

Η σημασία και τα οφέλη της σωματικής δραστηριότητας δεν έχουν τονιστεί αρκετά και υπάρχει ακόμη έλλειψη ενημέρωσης, αλλά και προώθησής της από τους φορείς του συστήματος υγείας. H πρόταση «Η άσκηση είναι Φάρμακο» στοχεύει στην εισαγωγή της σωματικής δραστηριότητας στο σύστημα υγείας και στην παραπομπή των ασθενών να συμμετέχουν, με βάση συγκεκριμένες ενδείξεις, σε εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης  ,των οποίων τα οφέλη είναι αποδεδειγμένα. medicine, exercise Το κίνημα EIM περιγράφει μια προσέγγιση για την ενεργοποίηση του Exercise is Medicine μέσω συνεργασιών μεταξύ των τοπικών συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης και πιστοποιημένων αθλητικών κέντρων , δημιουργώντας μια “γέφυρα εμπιστοσύνης”,  για συντονισμένη περίθαλψη. Η συνεργασία του γιατρού με τον γυμναστή, αποτελεί τα θεμέλια για την καλύτερη αντιμετώπιση κάθε είδους ασθένειας. Η υιοθέτηση στρατηγικών «Διαχείρισης της Δημόσιας Υγείας» από τους υπεύθυνους του συστήματος υγείας, μπορεί να δημιουργήσει μια σπουδαία ευκαιρία για την καθιέρωση της σωματικής δραστηριότητας και της άσκησης, ως αναπόσπαστο μέρος της μέριμνας για την υγεία. Η ενοποίηση των συστημάτων παροχής υπηρεσιών υγείας επιβάλλει την υιοθέτηση  της πρότασης «Η άσκηση είναι Φάρμακο»,  ως μέρος καινοτόμων πρωτοβουλιών προς όφελος των ασθενών και του κοινωνικού συνόλου.

Η καθιέρωση της πρότασης «Η άσκηση είναι Φάρμακο» είναι δυνατόν να επιτευχθεί με:

  • Αξιολόγηση του επιπέδου σωματικής δραστηριότητας του ασθενούς σε κάθε επίσκεψή του στο ιατρείο. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι η ενσωμάτωση ενός ερωτηματολογίου σωματικής δραστηριότητας στο ιατρικό ιστορικό του ασθενούς.
  • Παροχή στους ασθενείς «συνταγογραφημένων» εξειδικευμένων προγραμμάτων άσκησης, προσαρμοσμένων στις ανάγκες τους ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της νόσου τους.
  • Παραπομπή των ασθενών σε ένα έμπιστο δίκτυο παροχής προγραμμάτων σωματικής δραστηριότητας, καθοδηγούμενων από πιστοποιημένους επαγγελματίες. 

Καθώς οι χρόνιες νόσοι εμφανίζονται ολοένα και πιο συχνά, τα οφέλη της συστηματικής άσκησης και σωματικής δραστηριότητας δεν πρέπει να παραλείπονται, ιδιαίτερα στις μεγαλύτερες ηλικίες. medicine, χρόνια ασθένεια Η συνταγογράφηση της άσκησης στο πλαίσιο του ΕΙΜ δημιουργήθηκε με στόχο να παρέχει σε αυτούς που νοσούν, βασικές οδηγίες υγείας μέσω της άσκησης. Η ειδική συνταγογράφηση για άσκηση, υπογραμμίζει τη σοβαρότητα και τα χαρακτηριστικά μιας χρόνιας νόσου και παρέχει ένα εξειδικευμένο, ως προς τη συγκεκριμένη νόσο, πρόγραμμα άσκησης.

Η συστηματική σωματική δραστηριότητα:

  • Μειώνει τη θνησιμότητα και τον κίνδυνο για επανεμφάνιση καρκίνου του μαστού περίπου κατά 50%
  • Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ
  • Ελαττώνει τον κίνδυνο για, όλων των αιτιολογιών, καρδιαγγειακούς και καρκινοεξαρτώμενους θανάτους σε ενήλικες με υψηλά επίπεδα μυϊκής δύναμης
  • Οδηγεί σε υψηλότερες εκπαιδευτικές επιδόσεις σε παιδιά και ενήλικες

 

Ποιοι τομείς είναι απαραίτητοι για την υλοποίηση του οράματος «Η άσκηση είναι Φάρμακο» στα συστήματα παροχής υπηρεσιών υγείας;

  1. Συστήματα παροχής υπηρεσιών υγείας και οι πάροχοι αυτών των υπηρεσιών

Οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας, όπως είναι π.χ. οι γιατροί και οι νοσηλευτές, θα πρέπει να συνεργάζονται και να συντονίζονται, έτσι ώστε να παρέχουν τη βέλτιστη θεραπεία αλλά και πρόληψη της νόσου. Οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας/ιατρικής περίθαλψης αποτελούν το πρώτο σημείο επικοινωνίας των ασθενών με την πρόταση «Η άσκηση είναι Φάρμακο» και κατέχουν μια ιδανική θέση, που τους επιτρέπει αφενός να αξιολογούν τακτικά τους ασθενείς τους και αφετέρου να συνταγογραφούν τη σωματική άσκηση και να παραπέμπουν τους ασθενείς τους σε προγράμματα σωματικής δραστηριότητας από πιστοποιημένους επαγγελματίες των τοπικών κέντρων.

  1. Κοινοτικές οργανώσεις-Τοπικά κέντρα, προγράμματα και πιστοποιημένοι επαγγελματίες

Οι τοπικοί οργανισμοί (κοινοτικές οργανώσεις-τοπικά κέντρα) θα πρέπει να διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές, ώστε να μπορούν να αποτελούν συνέχεια των παρόχων υπηρεσιών υγείας/ιατρικής περίθαλψης, παραλαμβάνοντας τους ασθενείς από αυτούς και παραπέμποντάς τους σε πιστοποιημένους επαγγελματίες, που θα τους παρέχουν την εφαρμογή της πρότασης «Η άσκηση είναι Φάρμακο». Οι επαγγελματίες υγείας που εμπλέκονται σε προγράμματα ΕΙΜ, βοηθούν τους ασθενείς που έχουν παραπεμφθεί στα εξειδικευμένα τοπικά κέντρα να ενταχθούν σε κατάλληλο για την περίπτωσή τους πρόγραμμα άσκησης, μέσω ‘ατομικών’’  συνεδριών με τους ενδιαφερομένους. Οι επαγγελματίες της Exercise is Medicine,  θα πρέπει να είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι και καταρτισμένοι, ώστε να εκγυμνάζουν αποτελεσματικά και με ασφάλεια ειδικούς κλινικούς πληθυσμούς, να παρέχουν εξειδικευμένη καθοδήγηση για την αλλαγή του τρόπου ζωής τους και να συνεργάζονται επιτυχώς με τους υπόλοιπους επαγγελματίες υγείας, ως μέρος μιας διεπιστημονικής ομάδας παροχής υπηρεσιών υγείας. Το Πιστοποιητικό που παρέχει το  ΕΙΜ δίνει στον επαγγελματία της άσκησης, την πιστοποίηση που υποδηλώνει το υψηλότερο επίπεδο κατάρτισης, γνώσεων και δεξιοτήτων στο να εφαρμόζει τη συνταγογραφούμενη άσκηση σε ασθενείς με χρόνιες νόσους και άλλες συν-νοσηρότητες. Το συγκεκριμένο Πιστοποιητικό παρέχει ένα πρόσθετο επίπεδο αξιοπιστίας στους επαγγελματίες της άσκησης που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της υγείας, στα μάτια των παρόχων υπηρεσιών υγείας και των ασθενών τους. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την πιστοποίηση στην πρόταση «Η άσκηση είναι Φάρμακο», δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το επίσημο site του ACSM ή να απευθυνθείτε σε πιστοποιημένους συνεργάτες  του ACSM, στην χώρα μας! [/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_3″ layout=”1_3″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_title margin_top=”” margin_bottom=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” size=”2″ content_align=”left” style_type=”default” sep_color=””] Σεμινάρια [/fusion_title][fusion_events cat_slug=”sticky-el” number_posts=”4″ columns=”1″ picture_size=”auto” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”bloq-widget-seminar-photos” id=”” /][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_title margin_top=”” margin_bottom=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” size=”2″ content_align=”left” style_type=”default” sep_color=””] Πρόσφατα Άρθρα [/fusion_title][fusion_recent_posts layout=”default” hover_type=”liftup” columns=”4″ number_posts=”4″ offset=”0″ pull_by=”category” cat_slug=”blog” exclude_cats=”” tag_slug=”” exclude_tags=”” thumbnail=”yes” title=”yes” meta=”no” meta_author=”no” meta_categories=”no” meta_date=”yes” meta_comments=”yes” meta_tags=”no” excerpt=”no” excerpt_length=”35″ strip_html=”yes” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” /][fusion_title margin_top=”” margin_bottom=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” size=”2″ content_align=”left” style_type=”default” sep_color=””] Προσφορές από το ηλεκτρονικό κατάστημά μας [/fusion_title][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_4″ layout=”1_4″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_title margin_top=”” margin_bottom=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” size=”3″ content_align=”left” style_type=”default” sep_color=””] Διάδρομος CT87 [/fusion_title][fusion_imageframe image_id=”323″ style_type=”none” stylecolor=”” hover_type=”liftup” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”center” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” alt=”” link=”https://www.base-eshop.com/imi-epaggelmatiki-chrisi/108268-ct87-5203194448497.html” linktarget=”_blank” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]https://www.basetraining.org/wp-content/uploads/2018/06/ct87-e1530463677864-300×262.jpg[/fusion_imageframe][fusion_separator style_type=”none” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”” bottom_margin=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][fusion_button link=”https://www.base-eshop.com/imi-epaggelmatiki-chrisi/108268-ct87-5203194448497.html” title=”” target=”_blank” link_attributes=”” alignment=”” modal=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” color=”default” button_gradient_top_color=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”” bevel_color=”” border_width=”” size=”” stretch=”yes” shape=”” icon=”fa-shopping-basket” icon_position=”left” icon_divider=”yes” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]Περισσοτερα[/fusion_button][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_4″ layout=”1_4″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_title margin_top=”” margin_bottom=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” size=”3″ content_align=”left” style_type=”default” sep_color=””] Vivosmart HR Black [/fusion_title][fusion_imageframe image_id=”324″ style_type=”none” stylecolor=”” hover_type=”liftup” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”center” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” alt=”” link=”https://www.base-eshop.com/garmin/108394-vivosmart-hr-black-extra-large.html” linktarget=”_blank” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]https://www.basetraining.org/wp-content/uploads/2018/06/vivosmart-hr-black-extra-large-e1530463848682-300×259.jpg[/fusion_imageframe][fusion_separator style_type=”none” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”” bottom_margin=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][fusion_button link=”https://www.base-eshop.com/garmin/108394-vivosmart-hr-black-extra-large.html” title=”” target=”_blank” link_attributes=”” alignment=”” modal=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” color=”default” button_gradient_top_color=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”” bevel_color=”” border_width=”” size=”” stretch=”yes” shape=”” icon=”fa-shopping-basket” icon_position=”left” icon_divider=”yes” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]Περισσοτερα[/fusion_button][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_4″ layout=”1_4″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_title margin_top=”” margin_bottom=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” size=”3″ content_align=”left” style_type=”default” sep_color=””]Syntha 6 EDGE[/fusion_title][fusion_imageframe image_id=”325″ style_type=”none” stylecolor=”” hover_type=”liftup” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”center” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” alt=”” link=”https://www.base-eshop.com/proteines/108964-syntha-6-edge-1820g-bsn.html” linktarget=”_blank” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]https://www.basetraining.org/wp-content/uploads/2018/06/syntha-6-edge-1820g-bsn-e1530464051396-300×286.jpg[/fusion_imageframe][fusion_separator style_type=”none” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”” bottom_margin=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][fusion_button link=”https://www.base-eshop.com/proteines/108964-syntha-6-edge-1820g-bsn.html” title=”” target=”_blank” link_attributes=”” alignment=”” modal=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” color=”default” button_gradient_top_color=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”” bevel_color=”” border_width=”” size=”” stretch=”yes” shape=”” icon=”fa-shopping-basket” icon_position=”left” icon_divider=”yes” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]Περισσοτερα[/fusion_button][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_4″ layout=”1_4″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_title margin_top=”” margin_bottom=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” size=”3″ content_align=”left” style_type=”default” sep_color=””]Goji Berry NLS[/fusion_title][fusion_imageframe image_id=”327″ style_type=”none” stylecolor=”” hover_type=”liftup” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”center” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” alt=”” link=”https://www.base-eshop.com/uper-trofima/109599-goji-berry-100g-nls.html” linktarget=”_blank” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]https://www.basetraining.org/wp-content/uploads/2018/06/goji-berry-100g-nls-e1530464302407-300×185.jpg[/fusion_imageframe][fusion_separator style_type=”none” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”” bottom_margin=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][fusion_button link=”https://www.base-eshop.com/uper-trofima/109599-goji-berry-100g-nls.html” title=”” target=”_blank” link_attributes=”” alignment=”” modal=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” color=”default” button_gradient_top_color=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”” bevel_color=”” border_width=”” size=”” stretch=”yes” shape=”” icon=”fa-shopping-basket” icon_position=”left” icon_divider=”yes” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]Περισσοτερα[/fusion_button][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!

Πόσο νερό πρέπει να πίνουν οι γυναίκες και οι άντρες μέσα στην ημέρα -Τι δείχνει έρευνα

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes”

Έρευνα-«καμπανάκι» για τα υποκατάστατα της ζάχαρης και τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes”

Οι αισιόδοξοι άνθρωποι ζουν περισσότερο – Η σημασία της διατροφής και της άσκησης

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes”

Ποια είναι η καλύτερη δίαιτα για το 2023 -Οι κορυφαίοι διατροφολόγοι απαντούν

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes”

NEW YEAR’S RESOLUTIONS 2023: 7+1 fitness στόχοι που θα πετύχετε τη φετινή χρονιά!

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes”