Δημήτρης Θεοδωρακάκος

Ο Δημήτρης είναι διεθνής αθλητής, Βαλκανιονίκης, πρωταθλητής Ελλάδος σε Μαραθώνιο και ορεινό τρέξιμο.

Είναι μέλος της Εθνικής ομάδας στίβου με συμμετοχές σε Μεσογειακούς Αγώνες και Διεθνείς Μαραθωνίους, της Εθνικής ομάδας ανωμάλου δρόμου με συμμετοχές σε Βαλκανικούς Αγώνες και μέλος της Διεθνούς ομάδας της Salomon με αρκετές πρώτες θέσεις σε πολλούς αγώνες μεσαίας και μεγάλης απόστασης (5 – 50 χλμ.) σε όλον τον κόσμο.

Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς πολυήμερους και απαιτητικούς αγώνες ορεινού τρεξίματος με υψομετρική διαφορά όπως TransAlpine Run (8 days/8 stages 260km + 16000m) όπου κατέλαβε την πρώτη θέση για το 2013 ή αντίστοιχα στον αγώνα Killian’s Classic όπου τα τελευταία 3 χρόνια βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Πολλές επιτυχίες και προσωπικές επιδόσεις έχει σημειώσει στην πορεία του, όπως της καλύτερης Ελληνικής επίδοσης στον Μαραθώνιο Δρόμο Olympus Marathon με 4h 39′.
Παλαιός Πρωταθλητής Κωπηλασίας με συμμετοχές και διακρίσεις με την Εθνική ομάδα σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, Κύπελλα, Βαλκανικούς και Μεσογειακούς Aγώνες και πολλές διεθνείς συναντήσεις.

Είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής της Διοίκησης της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών (Μ.Υ.Κ.) όσον αφορά τη διατροφή και το προπονητικό πρόγραμμα των υποψηφίων στο σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών.

Επίσης είναι αποκλειστικός συνεργάτης με το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της Salomon με σκοπό τη βελτίωση της κατασκευής των αθλητικών προϊόντων της εταιρίας καθώς και με την επιστημονική οργάνωση και εφαρμογή ερευνών και πειραμάτων σε αθλητές υψηλού επιπέδου. Διδάσκει ως εισηγητής σε σεμινάρια και σχολεία ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα και το εξωτερικό.