ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η Base Training δημιούργησε το σεμινάριο Αθλητική Απόδοση & Αποκατάσταση για εσένα που θέλεις να μάθεις τα πάντα για την βελτίωση της αθλητικής απόδοσης και τους παράγοντες που την επηρεάζουν.

Πιο συγκεκριμένα, θα μελετηθεί η προπόνησης δύναμης, αντοχής και η προπόνηση ενεργοποίησης του νευρομυϊκού συστήματος. Ακολούθως, θα γίνει λεπτομερής αναφορά στα μαχητικά αθλήματα και θα μελετηθούν τα πρωτόκολλα που χρησιμοποιούνται με βάση τα χαρακτηριστικά του κάθε αθλήματος.

Επίσης, αναλύεται η συνδυαστική προπόνηση και ο τρόπος που μπορούν να εφαρμοστούν διαφορετικές, εξατομικευμένες τεχνικές, σύμφωνα με τις συμμετρίες ή ασυμμετρίες του κάθε ασκούμενου. Αφού αναλυθεί το θεωρητικό κομμάτι, θα πραγματοποιηθεί πρακτική εφαρμογή της θεωρίας μέσα από εργασίες και πρακτικές αξιολογήσεις, θα μελετηθούν τα οφέλη και οι περιορισμοί του κάθε προπονητικού συστήματος, και θα διδαχτούν τρόποι σχεδιασμού προπονητικών προγραμμάτων που θα είναι βασισμένα στις προπονητικές ανάγκες και περιορισμούς του κάθε ασκούμενου.

Λάβε μέρος στην εξειδικευμένη εκπαιδευτική ενότητα της Αθλητική Απόδοση  & Αποκατάσταση Base Training  και ξεχώρισε ανάμεσα στους καλύτερους επαγγελματίες της άσκησης!

Αντικείμενα διδασκαλίας

SPORTS PERFORMANCE

Σε πρώτο στάδιο, θα μελετηθεί η προπονητική και η αθλητική απόδοση σε θεωρητικό επίπεδο, με ανάλυση του περιοδισμού του fitness και του εξοπλισμού που υπάρχει. Πιο συγκεκριμένα, θα μελετηθεί η προπόνηση με διαφορετική στόχευση, συμπεριλαμβανομένης της προπόνησης δύναμης, αντοχής, ενεργοποίησης του νευρομυϊκού συστήματος, μαχητικών αθλημάτων και πρωτοκόλλων βασισμένων στα χαρακτηριστικά του κάθε αθλήματος.

Επίσης, αναλύεται η συνδυαστική προπόνηση και ο τρόπος που μπορούν να εφαρμοστούν διαφορετικές, εξατομικευμένες τεχνικές, σύμφωνα με τις συμμετρίες ή ασυμμετρίες του κάθε ασκούμενου.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί πρακτική εφαρμογή της θεωρίας μέσα από εργασίες και πρακτικές αξιολογήσεις, θα μελετηθούν τα οφέλη και οι περιορισμοί του κάθε προπονητικού συστήματος, και θα διδαχτούν τρόποι σχεδιασμού προπονητικών προγραμμάτων που θα είναι βασισμένα στις προπονητικές ανάγκες και περιορισμούς του κάθε ασκούμενου.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΚΑΚΩΣΕΩΝ

Οι τραυματισμοί και οι αθλητικές κακώσεις είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο στον χώρο του αθλητισμού. Σε αυτή την ενότητα θα συζητηθούν οι παράγοντες και τα αίτια που οδηγούν σε ανάλογες περιπτώσεις. Μέσα από την κατανόηση των παραγόντων που προκαλούν μια κάκωση ή ένα τραυματισμό, θα μπορέσουν να οριστούν τα guidelines για την αξιολόγηση του τραυματισμού και να σχεδιαστεί το πλάνο αποκατάστασης.

Καθηγητές

Ελίνα Βλουτόγλου
Γιάννης Κωστικιάδης
ΚΥΝΗΓΗΣΤΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΑΣ!
Ξεκίνα Σήμερα

Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και η ομάδα της Base Training θα επικοινωνήσει μαζί σου άμεσα! Τα πεδία που είναι επισημασμένα με * είναι υποχρεωτικά.